Nyheter / News  2014 back to 1999.

Oktober 2014

Hej nu äntligen är den nya maskinen startad.

readyVideo klipp

 

 

 

Maj 2014

 

Hej alla där ute

Här jobbas det för att få Mickes maskin klar för norrlands veckan i Juli

den nya PPU enheten börjar sakta bli klar  för testbänken,byggd för Norrlands Veckan och Is-Racingen kommande säsong,

spec: L5, 2.5 L, 20 V, VVTC  

April 2104

 

andra testen hos Janson före race

Nya video klipp är laddade

Mars 2014

21

Lämnade verkstan 02:00 var framme i Kalix 08:00 startade med justeringar av motor o chassi. under 2 full load testet smälte kolvarna och alla andra vitala delar ner. så säsongen slutade före första start.

Jens torkar tårarna från golvet..

Micke

20 Mars

efter att bytt tilll Castrol EDGE 10-60W så är oljetrycket bra samt att problemen borta så det är acceptabelt för helgens race i Morjärv

19 march

Hej

Under helgen har felsökning av olje system pågått haft pulserande tryck.

Micke har gjort support för generator o servopump

I morgon sticker Nicke up till kalix för test inför helgens dubbel race  på lördag o söndag.

level is good

 

 

 

säsongen 2014 blir förmodligen helt inställd pga väder.

men nicke bygger för fullt för att va klar till nästa helg , jag har ändrat siktet till norrlandsveckan  juli

 

Hilsn Micke

 

Maj 2014

 

Hej alla där ute

härjobbas det för att få Mickes maskin klar för norrlands veckan i Juli

den nya PPU enheten börjar sakta bli klar  för testbänken,byggd för Norrlands Veckan och Is-Racingen kommande säsong,

 

Mars 2014

säsongen 2014 blir förmodligen helt inställd pga väder.

men nicke bygger för fullt för att va klar till nästa helg , jag har ändrat siktet till norrlandsveckan  juli

Det strular med leveranser av delar fel saker kommer , paket försvinner under leveransen

 

Nov 15th

Nya luft intag monterade

 

 

November 13

Gamla bitar skurits ut for att ge plats för bättre fjädring, viktförhållande fram & bak axel, som dom  nya däcken för 2014 

 

 

 

oktober 2013

Nu händer det grejor i garaget Nickes bil är strippad för att genomgång och modifikationer till gällande reglemente för IS racing 2014.. Vad som kommer att hända får ni följa under tiden det fortgår men helt klart nu skall det blir ett kraftigt uppdaterat chassi paket som kommer ut när säsongen börjar.

Mickes bil är under montering, motordelar till 2.6an är under översikt och konstruktion.

 

2012

07-03-12

Första racet är kört i IS SM 2012

07-04-11

Nyaste videon upplagd från Sikeå 26 Mars

22-03-11

Hej racen 2011 är i gång. Is Sm kördes under helgen 19-20 mars. Resultatet var positivt med tanke på ombyggd bil och motor. nya däck mm mm. Se lite mer på sida Issm2011

Micke

 

28-10-10 Hej nu är det rört om i grytan hej vilt av våra tekniska chefer på SBF. För klass 1 o 2 super nationell är nu en maxvikt på bilarna satt till 1150 Kg     exkl förare. Tur det :-). Vad kommer detta då att medföra jo att våran suveräna Svenske mästare Fredrik Tiger säljer                                                       Kanske lägger av, vet ej. Våra bilar måste bantas osså om det ens är möjligt att banta en 850 till 1150 kg. Kanske blir det bra. Men en avsevärd kostnads ökning kommer det att medföra om man skall kunna bygga ett chassi med en maximal vikt av 1150Kg. Så kommer det att snurra Hundkojor, Fiat 500 ,C1, och annat minimalt ,som de vanligaste bilarna de kommande åren. eller låter många hjälmarna stå kvar på hyllan och kommer ej till start 2011. Vad har fått dessa mycket radikala ändringar implemeterade till regelverket. Är det detta vi vill ha eller vill vi se lite av varje i heaten.

Micke

 

26-10-10  info nicke kommer att bygga en volvo 440 för nästa säsong.

 

29-06-10

Så var racet i skelleftå kört, positivt var att allt satt kvar och fungerade, men det behövs mycke justeringar på chassit säger nicke.

Hans kompis Jens var meck i helgen och hade med sig en ny kamera som satt ombord. Så häng med runt Klutmarks banan.

Micke

 

25-06-10

Hej

Nu är nickes bil modifierad sedan förra säsongen.

Modifierad framvagn, o stötdämpare setup, Nytt växelspak ställ som inte låser sig som det Alltid gjorde förra året..

Så i eftermiddag kommer bussen att rulla till skellefteå o DM tävlingen i morgon.

Micke

 

12-09-09

Till Luleå Tävlingen

 

09-09-09

Hej på er

Nu har justeringar av den kärvande växel länkaget blivit gjort och vid test på bussjö så funkade det utan problem. Den prestanda o effekt förlust som visade sig i Skellefteå är förhoppnings viss historia nu. justering på bränsle mixture vid olika temperaturer gjord samt att en ny laddluft kylare är tillverkad o monterad. Så i kväll skall det testas igen på bussjö, för att se om det är lönt att åka till Luleå i helgen för start.

Ha En Bra Dag

Micke

09-07-09

I dag har Nicke & Anders varit och justerat på Åmsele flygfält. Både motor och chassi levererade fina värden. Så nu är det bara att hoppas på en fin helg.

Hade så bra

Micke

 

08-07-09

Hej 

Ja då var det sommar och race igen, Niklas har jobbat på bilen den senaste tiden långt i på nätterna. Under vinter har maskinen varit nere för kontrol och uppgradering. har hittat 1500 prm på toppen som nog kommer att behövas till helgen då det skall köras SM deltävling i Skellefteå. första uppstarten

Nickes bakaxel upphängning har blivit skrotad, nu sitter det en 4 Link version monterad designad av Nicke. Då är den inte som alla andra system.

Vidare har ett Gearcut system monterats så nu är koppling ej nödvändig att använda vid växlingarna.

Väl mött i helgen på Klutmark

Micke

12-12-08

Hello 

Nu har Nicke gjort flera turbocharger uppgraderingar och körde en repa på rullande hos Bil & Trim i går . Den testen gav ett mycket gått resultat, en mycket bättre moment o effekt kurva. så nu är det bara att vänta till nästa gång det är race för att få svar på om det blev riktigt bra. Det ser man ju när 5 bilar till är inblandade. Nu kommer Nicke att demontera hela kärran för modifikation av chassi, sedan är en planerad genomgång av maskin osså planerad. så allt är i bästa möjliga kondition nästa gång det skall startas upp.

Have A Nice Day samt ha ett gått slut på året.

Micke & Nicke

 

02-07-08

Hej rapport från Södraberget Sundsvall

Som vanligt så vände turen för oss när grejorna är på tävlings arenan. Inför  helgens tävlingar så var allt tiptop när bilen lastades på fredag eftermiddag.

när första start skulle göras på lördagen var bilen helt förbytt. Vid start varvtal var 0.9 bar laddtryck borta, sedan så var all effekt slut vid 6000 l/min.

Ny mappning inlagd men inte kom effekten tillbaka. Sedan på söndagen så tackade diffen för sig osså. Total dissaster. 

 

2008-06-26

Hej  Igår var en test gjord på vår hemma bana Bussjö. Och Nicke är helt överväldigad av vad hela bilen levererar. Effekt finns och blir över, han har fått lägga om körstil. hög växel & låga varvtal gäller. Nu skiftas växel vid 5500 om det hinns med. Annars blir det allt för hysteriskt. Smärre justeringar gjordes på bakvagn och allt blev ännu bättre. Slutväxeln i bakaxeln är nu bytt till 5.0 allt för att bygga upp mer motstånd för maskin, vilket kommer att ge en stabil nivå av  laddtryck och mer pulver ut o ner i backen i stället för att göra blårök o svarta linjer. 

Så det var en mycket nöjd nicke som ringde på torsdags morgon och gav mig detaljer om testen, jag är som vanligt ute på mitt jobb. 

Nu är det bara en slutlig genomgång och kontroll av allt innan bilen lastas för resan ner i morgon till Sundsvall. Jo det har kommit några nya regler att bilar som använder etanol E85 som bränsle måste informera det genom klistermärken i bakrutan så lite återstår..

Motor byggare Anders säger att motorn ligger i den "säkra sektorn" av effekt uttag nu.  Laddtrycket är ställt till 2.2 Bar, effekten ligger på 250-280 kW och vridmomentet är minst 400Nm i spannet 2000-6000 Rpm, med responssystemet aktiverat. Varvstop är inställt på 8500 rpm

jag önskar lycka till i helgen samt grattis på födelsedagen den 28 Nicke

Länk till SMK Sundsvall

 

Micke

 

2008 -06-19

Hej  Nu är den nya turbon på plats, det tillsammans med en helt ny insprutningssystem. med sekventionell insprutning och direktfire tändsystem.Den första boxen brann upp före första start och är nu skickad till tillverkaren i Australien för reparation.  Det blev många timmar för modifikationer igen, ny manifoldplatta på grenröret, en hand full givare och sensorer extra har också installerats för motorstyrningen och övervakning. den första mappningen är gjord skede på åmsele flygfält. Fortfarande är inte allting helt inställt, men en 0-100 repa blev provad och tiden blev 4.8 sec. Kommer att kunna kapa minst 0.4 för skiftningen 2 till 3an gjordes vid 96 km/h. Ser lovande ut.

Så anmälan är skickad till SMK Sundsvall för att köra  SM-backtävlingen uppför södra berget den 28-29 juni

Skynda till Sundsvall och hej fram Nicke 

Micke

2008 -06-07

Hej 

Starten i helgens tävling i piteå är inställd, detta pga av turbin haveri. I bästa fall kommer det ett nytt aggregat till oss på tisdag. Så kanske kan premiären bli i Kalix extreme tävlingen nästa helg. 

hilsn

micke

2008 -05-25

till helgen den 7-8 juni kommer Niklas att var med i SM tävlingen i Piteå.

han har nu skruvat o pysslat ihop en 1999cc  turbomaskin. Som förmodligen gör alla törögda.

som vanligt har Mr Anders byggt o räknat ut det som krävs. vi vet att denna resa kommer att bli kul. 

Vi syns . micke

 

 

Första racet gjort i går IS-SM i ÖVK.

Växellåda o bakvagn fungerade över förväntningar bilen gick precis dit nicke vllle utan sladd eller protester.  Det ser mycke bra ut för sommaren.

Negativt var att 2 kolvar blev skrot, första kollen i datalog var att bränsle nivån var nere för någon sekund på dessa cylindrar så då har man ett ras som ett brev på posten.

 

Börjar nu men motor No 9. Men blir det en 1999cc turbo eller en 2550 sugmotor kommer vi tillbaka med.

Have A Nice Day

Micke

20-10-06

Hej

Har varit och testat nickes nya bil. på vår hemma bana bussjö. Det ser ut som att alla delar börjar på harmonera med varandra. Det kommer att bli en kul säsong 2007. Video klipp på testen finns på sidan videoklipp.

Hade hade

Micke

 

25-04-04

Hej igen

länge sedan vi uppdaterade sidor, vi har haft en väldigt låg profil gentemot våra bilar under det senaste året.

Niklas har nu sålt sin alfa-romeo växellåda till södra sverige, volvo bakaxeln som han använt blev skrot under en test på bussjö i höstas. Han lyckades med att "vrida av ingående pinion den var tjuvad av vid gängornar start, hur detta är möjligt vet vi inte men det är gjort. Men varför håller det för alla andra som har dessa grejor.

 Han har nu kapat sönder hela chassit för att de nya komponenterna skall få plats. Vad blev det denna gång. Växellådan är nu av märket Rainkin kommer från north carolina, har suttit i en nascar bil, bakaxel är beställt från ett företag i samma stat en quick change axel. Samt att han bygger om hela setupen för bakaxel enligt sina nya ideer. Må detta hålla.

Mickes 2600cc

där tillverkas nu en ny insugningskam som kommer att ge bättre respons enligt uträckningar i våra designprogram. Vi har ökat upp varvtalet på den här motorn så nu är den byggd för att skifta växel vid 10000 l/min, gentemot 8600 l/min på den nuvarande 2400cc motorn som sitter i nickes bil. Det kommer att rysa i kroppen, 

sedan så har data programmet för kylvatten temp kontrol blivit klar och testat. Kolvar och vevaxel har varit på plats i blocket, justering av deckhöjd kommer att bli gjord senare under sommaren. Under sommaren kommer vi att tillverka det nya oljetråget som blir för torrsump smörjning.Delar till vår flödesbänk är tillverkade och styrprogram gjorda.så i höst skall den förhoppningvis vara i drift.

Hilsn

Micke & Nicke

 

 

23-03-03

Is Tävlingar i Mojärv "22/23-03-03

Hej på er igen 

Nu har styrkorna dragit lite norrut för att ännu en gång ha det kul, och få köra mot varandra.

Lördag blev väl inte så bra för oss, det gick sönder ett länkage till växellådan, så shutdown efter 3 varv

Söndag 

det var en helt okey race helg och på mycket länge så kom vi och fick se checker flag, sedan så såg vi att även med 24mm nabb, och o provat material så hänger vi med.

samt att vi i den här racingen arbetar, o umgås som en stor lycklig familj, alla hjälper alla om man kan, det fick vi se när "Team Tiger" hjälpte oss med att justera in stötdämparna i mellan heat 1 & 2 i dag

sedan så kändes det kul att så mycket folk, visat sin uppskattning, nyfikenhet till att vi kommit till start med något annat än "det gamla vanliga". det har varit frågor om bilen "arna" hela dagen.

1 Race gick bra kom i mål som 5.

2 Race samma placering men  fick problem med hydrauliken till kopplingen, fick köra på en växel det sista varven för  att komma i mål

hemma i verkstan gjordes ett nytt  block redo för borrning till nya dimensioner.

Rapport inkom under eftermiddagen om en 5 placering i första heatet, och nu känns det att vi börjat få kredit för all den utveckling som vi gått igenom, kul.

Vi för väl säga att denna helg har varit okey för oss i teamet. Chassit fungerar mycket bra, i mellan lördag o söndag så ändrades det på tyngdpunkten lite för att inte alltför mycket sladdande genom kurvorna skulle fortsätta.

Ett Tack till Team Tiger och alla andra som hjälp oss under helgen.

HADE HADE 

Micke / Nicke

 

15-03-03

Hej igen alla racing fantaster

nu är vi i gång igen, men vi vill säga att vägen tillbaka har varit tuff för alla av oss, på det ena eller det andra sättet.

kort sesume sedan sist

vi smälte ner motor no 7 i bänk förra våren. då tog vi timeout, o stängde butiken.

" den gav ändå 190Kw utan kolvringar". innan gardinen föll ner.

Våran motor ingenjör  blev brutalt misshandlad hemma på sin parkering. det var när att han hade spelat harpa nu. men tur hade vi alla att han klarade sig.

positivt är att det tekniska reglementet ändrats, vilket medförd att det blev tillåtet att ändra slaglängd och cylinder borr även på motorer med fler ventils lock. 

Äntligen så börjar det se ut som alla fattar att motorer med mindre än 2 ventiler i locket hör hemma på museum.

Då blev det en ny tändning för oss.

Så nya kolvar och vevstakar, vevaxlar, topplock. beräknade och beställda hos de firmor som vi använder. 

Tillbaka i nutid

i lördags den 8mars startade motor no 8 installerad i nickes bil. och med den nya setupen så var det väl okey. 

jag Micke fick bara höra den över telefon, visst var det skönt att höra 5an mullra igen. för jag har min arbetstörn ute på mitt fartyg, "finska viken är inte att leka med för tillfället". Även om man har 18900 Kw som styr på.

I onsdag så gjorde de första testerna på is för justering av motor och chassi.

Nicke har ny bytt ut Alfa Romeo lådan, för den vreds  totalt sönder förra gången han var i strömsund under 2001 när han växlade upp till 3an. Nu sitter det en 4 växlad Getrag låda sammansatt med en Volvo klump i skuffen.

Och det kändes okey, Men Nicke jämförde med den turbin laddade etanol spis han använde under säsongen 2001 och visst är det som natt & dag dessa motorer i mellan.

i går fredag var det final justeringar och lastning för att sticka upp till strömsund för den första IS-SM tävlingen för i år. 

jag ligger nu i Lübeck och lossar samt, sitter och håller tummarna och väntar på info från grabbarna.

HADE HADE

Micke

 

 

22-04-01

Nu är äntligen det nya topplocket färdigt, nu är det endast ventil justeringen kvar.

18-04-01

hej  

Den andra tävlingen som nicke ställde upp i gick inte bättre än den första. denna gång blev det generalras på växellådan, bara skrot. Så nu funderar han på vad som skall monteras in för att klara effekten. Is säsongen är över så nu er det sommarens tävlingar  som kommer närmast.

03-03-01

hej på er

nu har den första tävlingen i årets IS-SM serie genomförts.

För oss gick det som vanlig sönder, nu lyckades vi med att vrida av 3 st drivaxlar på nickes bil. men det tillverkas nya av bättre kvalite o utformning. Vi har nu installerat en volvo B21 motor som är turboladdad, och som drivs med etanol i hans bil en riktig  miljömotor. den motor har bröderna Holmberg byggt, och är ett mycket energirikt paket, över 500 Nm i vridmoment. Så man kan förstå att inte drivaxlarna håller.

Varför detta nu, för under tester i bänk så upptäckte vi sprickor i topplocket på motorn, 850 maskinen, och det kommer att dröja ett tag innan ett nytt lock er tillverkat. Men vi kommer igen till nästa race.

 

 

24-01-01

Hejsan alla vänner

Vi får ursäkta att denna sida inte har blivit uppdaterad på länge men det beror på att jag Micke, har varit ut på jobb på Haven sedan i april förra året och bara varit hemma i 12 veckor sedan dess. 

Nu har vi hållit på och byggt om våra motorer i över 1 år och nu börjar allt att falla på plats, men visst så tar ju alla dessa tester en fruktansvärd lång tid när vi också måste tillverka alla delar själva.

Den senaste byggda motorn som kommer att sitta i Nickes bil under Is SM tävlingarna kommer inte att vara helt effektlöst.Den har gett följande vid körningar i testbänk.och vi fortsätter med utvecklingen så inte stoppar vi vid denna effekt för det finns mer att hämta. Vi kommer att köra några repor i helgen, med nytt avgas rör & insug och då får vi se om det tar oss i rätt riktning.

203 Kw / 7300 RPM

305 Nm / 3700 RRM

Hade Hade

Micke

03-10-00

Hej igen på mycket länge, hela säsongen 2000 rann ut i sanden för oss. Det blev en massa saker som tog en massa tid att uträtta. Nya kamaxlar fick tillverkas och från att råämne inköptes tills att profilerna blev bestämda tog det lång tid. Kolvar fick göras om, topplocken, ja det mesta.  

 

05-04-00

Tomas har kommit med glada nyheter ang motorerna han har hittat en hel del nu när han har fått justera vissa komponenter.

Sedan har vi inlett ett samarbete med en dags tidning här i Umeå och det är också kul och det kommer att  vara positivt för alla parter.

29-03-00

Nu har vi fått uppgifter av TV4 när sändningarna av Rallycrossen kommer att genomföras under säsongen 2000. I övrigt så bygger vi om bilarna för fullt för att skapa en bättre viktfördelning mellan fram o bakaxlarna, sedan utvecklar Tomas motorerna det blir i stor sett nya motorer som kommer att användas i år.

28-12-99

Hej igen på er alla . 

Det har varit lugnt både på bilsidan och hemsidan sedan den 2 oktober då vi hade en sammankomst med de företag och personer som hjälpte oss att komma igång med teamet. Då bjöd vi på rallycross åkning och gokart tävling för alla som var intresserade. 

Sedan så har Niklas börjat med att bygga om bilen för att köra IS-SM, det är en del saker som han skall förändra för att få bilen snabbare för både isen och kommande rallycross säsong. 

30-09-99

Micke testar på Bussjöbanan 

Under kvällen så justeras fjädring, samt att starter provas men då startvarven ökas så håller inte drivaxlarna så det måste monteras grövre under vintern.  

06-09-99

DM-Final Pengfors Vännäs

Som i föregående helger gick det inte bra nu heller för oss. Nickes Växellåda klarade av 3,5 varv sedan small den sönder igen, men han kommer igen. Micke slog sönder oljetråget när han landade efter första krönet

Segrarna gick till K-G. Lindkvist i supernationell och David.Forsberg i klass FM 2400.

04-09-99

Den 2:a tävlingen är nu körd och för våran del så gick det inte så bra. Vi har fortfarande en massa justering att göra på bilarna.

Som föregående tävling så gick Nicke till B-final och slutade 5:a, men fick slå ner på tempot under de sista varven p.g.a överhettning av motorn. Efter målgång så såg vi att än en gång så hade han vridit alla bultar som håller ihop mellanaxeln. Det var bara 1 bult kvar på det främre svänghjulet. Hemma igen så kom det fram att även kronhjulet och piniongen var skadade, så under veckan har det byggts en ny växellåda åt honom.

Mickes helg slutade efter 1:a kvalifikations heatet, kraftigt missljud från motorn. Öppnade och såg att vevlagern och vevstakarna var förstörda, Så en ny motor har blivit ihopsatt under veckan som gått, vi var klara 01:00 i morse.

Segrare i Piteå :

Supernationell: K-G.Lindkvist, Boliden och igen var det David. Forsberg som vann i FM 2400

Snyggt kört av er!

I morgon är det tävling i Vännäs - Vi syns !

 

 

23-08-99

Den första tävlingen är nu körd och det var skönt att äntligen få prova grejorna i tävlingssammanhang. Racet gick på vår hemmabana Bussjö våra resultat var inte dom bästa men vi har inte haft någon tid för test eller provkörning före så det fick bli på träningsvarven som första körningen blev. Niklas bil var alldeles för lätt i baken fick inget fäste, så den fick viktas i skuffen. Mickes bil visade sig ha ett för smalt register att dra på den gick inte under 4000 varv och det är svårkört. Justering av kamaxlarna måste göras. Så nu skall bilarna modifieras till nästa race, som är till helgen i Piteå.

Segrare i Super nationell blev Ola.Stenvall Skellefteå och i FM 2400 blev det David.Forsberg Piteå Grattis till er båda.

 

21-08-99

Nickes bil har varit hos Bil & Trim i Umeå AB för justering på rullande landsväg, effekten som den gav var det inget fel på. Sedan blev det en repa utanför och vad händer om inte att han vrider av en utgående axel i växellådan, demontering och montering av grövre axlar. Sedan bar det hemåt för montering av katalysator och en sista koll på grejorna, då upptäcks att mellanaxeln hade vridit sig lös från svänghjulet och att bultarna i hardey skivorna var nästa av. Reparation av dessa prylar var klar 04:00 4 timmar före vi skall vara på banan.

Mickes bil är tillbaka hos Bil & Trim i Umeå AB för omjustering av insprutningen som på något sätt har hoppat tillbaka till det förprogrammerade värdena, Tomas körde och justerade på bänken med feber i kroppen men vid 23 tiden så var vi tvingade att avbryta för han orkade inte mer, en mycket stark prestation i från honom tack Tomas.

 

20-08-99

Nickes motor rivs för 4 gången den 2 med det nya blocket som blev klart i måndags morgon har varit hos Umeå Motorslip för honing av cylinderloppen, motorn var varm när den revs så då fick vi se att det var ventilstyrningarna på 2:ans cylinder som läckte i mellan styrning och topplocket. Demontering av styrningar och där var det bedrövligt stora märken efter monteringen. Så det var bara och fräsa om ventilbrunnarna och montera in oringar för att bli av med läckaget.

18-08-99

Mickes bil är färdigbromsad hos Bil & Trim i Umeå AB, en test start på asfalt följer då klipps hjulmuttrarna av på ena sidan och fälgen roterar inne i hjulet på andra sidan.

15-08-99

Nickes motor rivs för kontroll p.g.a den går bara på 4 cylindrar, då ser vi att alla ventiler hade tagit i kolvarna P.G.A för små brunnar i kolvtoppen samt mycket mer som inte behövs pratas om offentligt.

Mickes motor plockas sönder för kontroll samt byte av packbox bakom svänghjulet. Samma här ventiler och kolvar hade tagit i varandra. Efter prat med motorbyggaren så besluta vi oss för att avsluta samarbetet med honom, och ny motorbyggare är nu Bil & Trim i Umeå AB som är Tomas Karlsson och Ture Karlsson en Legend inom Rallycrossen i sverige.

 

08-06-99

Bilar har kommit hem efter att broms systemet är gjort och monteringen pågår för fullt

02-06-99

Nu finns det nya bilder på bilarna i fotoarkivet. Sedan är bilarna på bromscenter för bromsmontering

29-05-99

Nu är bilarna lackerade och ihop monteringen är i full gång, så snart kommer vi att visa bilarna på hemsidan och dom kommer att synas det lovar vi.

18-4-99

Vi kommer inte till start i den första del tävlingen i årets SM serie. Det har tagit mera tid att få alla bitar på plats och så än vad vi hade räknat med.

October 2014

HelloNow is the new engine finaly started first time.

ready

Video

May 2014

 

Hello Everybody

In the shop is work going on to assembling Mike's new engine it should be used during the races in July "NorrlandsVeckan"

The new PPU unit is more and more complete for the first start in the test bed

 
spec: L5, 2.5 L, 20 V, VVTC

 

2014 march

 

hello

last update is that the weather is starting to making the season 2104 impossible to fullfill

Now is Hornefors , Robertfors races cancelled due to weak ice . And it was a meeting in Kalix yesterday regarding the races there .

We  struggle with deliveries from our shops where we purchasing parts.

we ordered parts form a company in Texas 21 of January and the parcel was in Sweden 29  and after that have several phone and email been done. and after the 14 of February is parcel lost.

and where other orders made is parts replace due to the sails man  believe that we order wrong item's. BACK TO SQUERE 1 again.

 

this take a lot o effort and power and we still missing the parts..shame on them how transport parcels.

but like you see below is the items going back to wheré they should be placed onbord.

 

 

2013

Update 13 November from workshop

 

A lot of old steel is cuted away for get Place for new wheel's and suspension traveling, and to get engine in better position for weight ratio front & rear axles

 

October

It's happen a lot in our shop for the moment

Nickes car have been stripped down for modification according regulation for Ice-2014 season.  What is going on will we show for you during the time it happen. 

Mickes car is under reasembeling and most of parts for the 2.6 engine is ready to for go together

see you Mike

 

Resume during pre sesson

new brake calpers installed, new exhaust system fabricated of  achive lower back pressure,  new parts installed into gear box

engine overhouled. new regulating system for luboiltemp control. new front of glassfibre fabricated.

1 of march

final test run before loading into motorhome and what happen the clutch brake down. Engine out pressure plate cracked. Mickes parts was avalible and installed it all back at 05:00 morning finish and loading for the journey up to Morjarv 370 Km

23 of march

Control of engine mapping after modification done.   Recive a engine brakedown Hmmmm not good. engine out found crankshaft and conrod damaged. fabricated a new crankshaft, replaced conrod and all wear part needed.

 

25th  05:00 test run discovered that above 7000 rpm was the oilpressure dropping. troubleshouting and discovered that oil filter was not able to keep the pressure with the flow on that speed. Installed a filter from a famous maker from Italy and then was pressure acceptable at all rpm ranges.

go to is sm 2013

 

 

07-03-12

first race in 2012 is over se at  is sm 2012.

13-04-11

After the races Nicke was doing in IS SM was the plans to get my car ready for race again . 

And to day have I made a Notificaion that I is to be driving the race's in the event called norrlandsveckan  9 to 17 of July. And it can also be that I driving the 2 races in the champion ship.My engine is not ready for use, so we take Nickes engine and install it into my chassi. It is more then time to use it again it have been standing in work shop since 1999, the year passing by. It should be fun I burning now,  for buckle up and run

Mike

 

 

07-04-11

latest  video from Ice Sm 2011. Race 5

22-03-11

Please find latest news on issm 2011page 

 

 

28-10-10 New technical regulations is implemented and the maximum weight of the car is now set to 1150 kg driver excluded this have already forced the  Champion Fredrik Tiger to sell his car due to he can use it anymore. And a lot of drivers with him is in same position. We are included also.  So please raise our voices and let SBF be announced of your opinion. Is it a class with equal cars and setup that we what to see.                                                                            Mike

26-10-10                 New chassi for Nicke next year will be a Volvo 440

29-06-10

The race is made and everything was working. But a lot of adjustment is required on the chassi.

Follow the link to Jens youtube place, a nice fellow that assisted nicke during the weekend. with a onboard camera with  him.

Get onboard on skelleftea circuit.

 

26-06-10

Hello

Now is the first race only 25 hrs away. tomorrow is the DM race on Skelleftea MS track. And it should be interesting to se how the car and driver is handle this race. During the winter have modification been done on front axle geometri and finaly is a brand new gear shift rack onboard. So now is gear shifting without jamning

Mike.

12-09-09

To Lulea Race

09-09-09

Hi 

Rebuilding and adjustment carried out after the race in Skelleftea 

gear linkage is adjusted and feel's working normal again, Why the engine was not deliver in the last race was found, and hopfully solved. the scavair cooler is replaced with a new and bigger one. adjustment of fuel mixture depending of engine temp is re adjusted. 

Have A Nice Day

 

09-07-09

Hi 

Today have Nicke & Anders been and adjusted engine and chassi. And everything is a improvement of last year figures. So we keep the fingers crossed for a good race week. 

Mike

08-07-09

Hello 

Now is it time for race again for Nicke.

It is planed to be on the grid during SM race on saturday 11-07 at Skelleftea motorstation.

During the winter and the spring have the engine been out for control and adjustment. The  rpm range until power peak is over is now increased by 1500 prm.  And A gearcut system is installed for eliminate clutch use during gear changes. first start up

The aft suspension and rear axle linkage have been totaly rebuilt, the last version was not a sucess. now is a 4-Link type installed. 

Pls let this be a good one for us.

Have A Nice Day

Mike

......

some new videos uploaded se on video page

Have A Nice Day

mike

 

12-12-08

Hey 

After some turbocharger modifications carried out during the last weeks have nickes engine become more userfriendy and give a more constant torgue and power curve. so now is the plan to overhoul the  engine before next season. And then will we se how it stand in compering to other cars.

02-07-08

Hello race report fro Sundsvall 

Once again have the fortune turned the back to us.

Every thing was great during loading on friday afternoon. But when the race started on saturday was the engine completely changed. at start rpm was 0.9 bar of scavening air pressure missing. So the output was like on a bicycle, and at 6000 l/min was everything over.

To the race on sunday was a control of mapping curve done, but that didn't help. And finaly was something in the differentional breaking also. Nicke should open up rear axle and check what have happen.

26-06-08

Hello  

Yesterday was a test carried out on our home track Bussjo

and Nicke is continue to say this is a beast well trained. so mutch power and any way so nice to handle, no surprices is given.

And it look like an components is in harmony and no visible damaged or failure is discovered. So remaining before departure tomorrow to Sundsvall

is to and some stickers that inform everybody that this car is using Etanol E85 as fuel  in the rearwindow.Some new rule is implemented for this.

During the test have Nicke reduced the gear change rpm from the 8500 on previous engine 2400 cc of suction model to 5500 on this one.

of record that one is now in race engine's heaven after a conrod separated itself to many pcs at 8500 rpm. Bits & pcs everywhere  pcs was found on upper side of starter motor.

because of the torque is calculated to be above 400 Nm in the range 2000-6000rpm, and power abt 250-280 kW this figures is when response system is activated.

So this weekend is the first in 11 years during this journey with Volvo 850 5 cyl engine that everything feel's to be GO for a whole race week. Engine is far away from extreme output. Anders say we running in safe mode.

The car sound like a gas turbine is coming driving to you from ahead and from rear is only gearbox and driveshaft's strait cut gears screaming.

For me is it sad I am out on my vessel, so I miss the event.

If you is going to Sundsvall  you will  see and hear something  different. 

The race will be sent on Viasat sport, nice.

I also gratulate Nicke on his 37:th birthday the 28 June.

To SMK Sundsvall

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-06-08

Hi 
The new turbocharger and a new injection, ignition box is installed. And a handful of pressure and temp sensors, 
for engine monitoring. The direct firecoils is also back.
1 adjustment have been carried out. Still is some parameters not perfect but they will be to next race.
Event took place on a airfield 70km from UMEA.
First test of acceleration 0-100 km/h done, time stoped at 4.8 sec.
So now is the plan to race at the swedish championship uphill-competition in Sundsvall  28-29 of june.
Se you there.

07-06-08

Hi

the start in the race this weekend is posponed due to brakedown of the turbo charger. Hoppfully can the start on kalix extreme event next week be possible. A new charger should be home on tuesday in best case senario.

 

best regards

Mike

25-05-08

Hi all friends

long time no see

now is it moving again. nicke have been working on a new engine a 1999cc turbocharged one and was firied up last week locked good.

the only big problem was that the control box burned up sent for repair in maker shop "australia". So the old is installed again

the race debut will be on 2 week from now 7-8of june up in the swedish champion race on Piteå raceway. Please come and support us if possible.

Brgds mike

 

 

 

 

 

11-03-07

Hello 

Now have the first race been carried out. And the positive was the transmission and new desigined rear axel was good. BUT now was the power plant signin out.

We found aluminium on sparkplugs on cyl 3, 5 so at total engine failiure. On data log was found that  the fuel was decreased for a couple of second and then a  meltdown of piston is happen.

 We have now started to build a new engine our No9. 

But will it be 1999cc turbocharged or a 2550 "normal breathing engine" .

Will coming back with info about the setup of the engine

The new gearbox and rearend was above what Nicke expected. The car was going exacty in same was like he ordered.

 

 

 

 

20-10-06

Hi

Have now started test with nicke's car. and it's look okey, we are now looking forward to next season.

follow link to video.

testing on bussjobanan 10 of oktober

 

Hade Hade

Mike

04-04-25

Hello

Some new

Nicke have now shifted the rear axel and gearbox from alfa-romeo, volvo parts to a rainkin gearbox from a nascar car, and rear axel is now of the brand quick change.

mickes 2600cc engine 

a new inlet cams is under manufacturing, this will give better respons acccording to our computer programs. the shifting rpm have been lifted from 8600 l/min on the 2400cc engine to 10000 l/min on this one. the new coolingwater program is written and tested. during the summer will a new drysump be manufacured.

 

Best Regards

Micke & Nicke

 03-03-24

Hello 

now is race 3 and 4 done up in the city of Mojarv

race 3 on saturday was not a good one from our point of wiew, the shifting linkage down to gear box become lose.

race 4 saturday

we ended at  5 place in  both race's and finaly did we take the checker flag in a race. wery nice feeling. Some adjustment was carried out with the chassi for better performace. And the crew from Team Tiger was wery helpful when adjustment was done, thanks.

Now on monday should some adjustments be done on the engine, when pistonring started do hold the combustion preasure in side the cylinders.

Se you next weekend at race 5 & 6.

HADE HADE

Micke

03-03-15

Hello again all of you

We are back in business again after almost 2 Year of disasters

we melted pistons and cylinderhead on engine no 7 last spring 2002, den was the shop Closed .

but nov is new parts designen and made 

and finaly at 8 of march was the engine started up installed into Nickes chassi.

last Wednesday did he make the first test  on ice, and it was okey the engine was responding almost like planed. also the new gearbox and transmission was behaving normal.

after the last race he did in stromsund 2001 with the turbocharged etanol drinking beast was nothing left of the Alfa Romeo gearbox he used before. now is a 4 shifted Getrag box connected to a Volvo axel installed  in his chassi

And today is it the first race in the Swedish shampionship on ice also this in in the town of stromsund.

and the was making the final adjustment of the car at 2100 yesterday.

I Mike sitting right now and waiting for information from the team, due to I am on duty on my vessel.

Mike

03-03-01

Hi 

Now have the first race in the Swedish championship for car on ice been carryed out.

And this time have we installed a Volvo B21 turbocharged, etanol drinking beast,  our 5cylinder engine cracked during runing on the testbed, and it will take abt 2 weeks to make a new cylinderhead. Our friends  the  Holmstrom brothers have builded the B21 engine. and when we found the cracks in our engine they was giving us the change to run with this monsterengine, it gives over 500 Nm at 5000 rpm. This race ended with total 3 broken driveshaft's for us but now is new ones under construction, so we will be back for the next race in Ostersund latter this month. 

Hade hade  

03-01-01

Hello 

It have been a long time without uppdate on this page, sorry for that.

I (Micke) have been out and worked on the ocean's, and been home 12 weeks from april last year. The news regarding the team is that now is Anders Norberg A-Norberg Inovation, is responsible for the development of our engine's. And he have  found many things that have been inproved and now are we not so far away from the preformance needed for be in the top of the our class. During this last year have new camshafts and cylinderheads been done. And the new engine is a beast be sure about that, data from the testbed is following. torge 305 Nm, output over 200 Kw all that in a wide range of prm.   

06-09-99

DM-Final Pengfors Vannas

Nicke's gearbox braked down after 3,5 laps. Micke jumped to heavy over the 1:st crest on the track and it resulted in 1 broken luboil sump.

The Winners of this race is the same as last race in Pitea.

04-09-99

Result from the race in Pitea

The second race is over and our weekend was not so good.

Nicke had still problem with overheating of his engine but he came to the B-final and there finished on the 5-th place. After the race we noticed that he had twisted all the bults again and the connecting pieces on the flywheels only 1 bult was remaning to hold the driveshaft after the final. Back in our workshop we found that also the pinoin and wormwheel was damaged. So during this week 1 new gearbox is build.

For Micke the race ended after the 1 qualification round, heavey knocking from the engine was overheard. After dismantling we found that the connecting rod bearing was damaged and the connectingrods and the crankshaft needed some machineryworks.

So it ended building 1 new engine during this week. The engine was finished at 01:00 this morning.

The winners in the race was:

Supernationell KG-Lindkvist , Boliden and again it was David Forsberg, Pitea in FM 2400.

 

 

23-08-99

Finally the first race is over and the result was not so good for us. The Supernationell race was won by Ola.Stenvall, Skellefta and at FM 2400 by David.Forsberg, Pitea

Hopefully we will race next weekend at Pitea raceway.

 

22-08-99

On the first test of Nicke´s car the gearbox broke down - dismantling for repair. The drive shaft was also broken and the repairworks was finished at 04:00 the morning before the race.

20-08-99

A new engine is build to Nicke due to problem with ovality on cylinder liner no 2. Total overhaul for him is now 4 times.

We have changed enginebuilder because of problem with Mickes Motor, now all engine work is carried out by Bil & Trim i Umea AB and Umea Motorslip AB

08-06-99

The cars is back home after the brake system have been installed, and the assembley of the remaning parts is carried out. We will also probably not get ready for the 2 race in the championship this weekend.

02-06-99

Now there are some new pictures of the cars in the photoarcive, and the cars are now at the brake center for installing of the brake system.

29-05-99

Now is the first paintwork done and assembleying have started, soon there will be some new pictures of the cars in the photoarcive and there will not be any problem finding the cars regarding the color.

18-4-99

We will not come to the 1 start of the Swedish championship, because it takes longer time to make and install all accessories than expected.